Dla wielu osób mających zamiar otworzyć własny lokal gastronomiczny, problem stanowi wyposażenie kuchni. Nie mają bowiem pewności jakie urządzenia do niej zakupić.
Jakie powinno być wyposażenie kuchni w lokalu gastronomicznym?
Oczywiście będzie to zależało od rodzaju lokalu jego wielkości oraz potraw, jakie będą w nim serwowane. Inne bowiem wyposażenie będzie miała kuchnia w restauracji, a inne w tak zwanej małej gastronomii.
* Wyposażenie dużej kuchni w restauracji obejmie oświetlenie, zamrażarkę, chłodziarko-zamrażarkę, kuchenkę, mikrofalówkę, płytę indukcyjną i naświetlacz do jaj. Oczywiście konieczne będą też meble kuchenne, zastawa stołowa, garnki, deski do krojenia i wiele jeszcze innych narzędzi kuchennych.
* Wyposażenie kuchni w małej gastronomii nie będzie wymagało tak dużej liczby sprzętu i urządzeń. Wystarczy mikrofalówka, grill, piec indukcyjny (do wypieków), płyta indukcyjna, ekspres do kawy i ewentualnie naświetlacz do jaj.
Produkty Hendi dla gastronomii
Wśród dostępnych na rynku sprzętów i akcesoriów kuchennych na szczególną uwagę zasługują produkty marki Hendi ze względu na ich bogaty wybór, wysoką jakość i przystępne ceny. Wśród produktów tej firmy znaleźć można wszystkie potrzebne urządzenia gastronomiczne i akcesoria kuchenne, zarówno do małego, jak i dużego lokalu.